Вината в La Rocca

  • BERTAROSE
Bertarose е историческо вино Бертани от региона Венето, произведено през 30-те години на миналия век, преосмислено в по-модерно и хармонично Киарето Венето IGT, подчертавайки още по-добре свежите и приятни характеристики, търсени в едно розе. Сортът грозде Молинара и Мерло, които съдържа, са винифицирани отделно и дават живот на това очарователно розе с привлекателен цвят, аромат на нар и френско грозде, с нотки на бели цветя. Един свеж вкус, който го прави идеално като аперитив или съчетан с деликатни тестени изделия, салати и бели меса. Перфектно за летния сезон. В La Rocca го предлагаме като аперитив с фокача пулиезе и плато колбаси или капрезе с прясна моцарела и пилешко филе с полента.

***

  • CRESO
Creso на винарната Bolla от региона Венето е един интересен примес, получен от винификация на свежо грозде Корвина и леко изсушено Каберне – комбинация, която създава забележителен продукт с елегантност и структура. Отлежало в баррик, виното е с изключителна класа и характер, съвременна интерпретация на древните винарски практики. Плътен рубинен тъмно червен цвят, силен аромат с нотки на ванилия, препечено дърво, горски плодове и билковият дъх на Каберне. Усещат се и нотки на слива, череша и сладки подправки, а кадифените танини допълват профила на това вино – мощно,  с характер и продължителен устойчив послевкус. Благодарение на структурата и устойчивия си вкус, Creso от винарната Bolla е чудесно съчетание с меса на скара, филета, основни ястия, червени меса и отлежали сирена. В La Rocca го предлагаме с плато печени меса, патешко магре с полента, рибай стек и плато отлежали сирена като „Пекорино“, „Романо деликато“ и „Грана Падано Ферари“.

***

  • DUE UVE PINOT GRIGIO & SAUVIGNON
Бялото вино Due Uve е първото вино произведено от винараната Bertani – произхожда от хармоничния синтез на две лози, избрани и комбинирани, за да се превъзхождат взаимно. Due Uve обединява тялото и елегантността на Пино Гриджо с ароматни нотки, типични за Совиньон Блан. Истинско оригинално творение с характер и личност, родено от две от най-известните лози в света, отгледани в района на Соаве региона Венето върху базалтова почва с вулканичен произход. Сламено жълт цвят със силно изразени нотки на Совиньон, градински чай, узрели праскови, цветя от бъз и зелен пипер. В устата преобладава текстурата на Пино гриджо, приятен вкус и добър киселинно-сладък баланс и устойчив ароматен послевкус. Отлично като аперитив, съчетава се добре със салати, деликатна паста и ризото, риба и бели меса. В La Rocca го предлагаме като аперитив, с микс хрупкави морски дарове, калмари на плоча, талиатели с тиквички и скариди и риба по средиземноморски.